MEATING 2021
O nowych możliwościach analizy żywności oraz o żywności vege w analizie opowie właściciel firmy Result Sławomir Cendrowski oraz Pan Rafał Pełszyk z firmy FOSS.
- Weź udział w Kongresie MEATing 2021: https://meating.pl/
- Zobacz agendę wydarzenie: https://meating.pl/agenda/
- #foodsafety #food #meat #meatindustry #fmcg #foss #result
Przyprawy i dodatki funkcjonalne
Zamieszczamy aktulany certyfiakt jakości IFS
Nasz nowy produkt. Opracowana kalibracja do badania wartości odżywczej metodą NIR dla żywności wygodnej.
07 sierpnia 2017 r.
Informacja o wyniku postępowania zgodnie z zapytaniem ofertowym z dnia 28.07.2017 r. nr 6877
KOMPLEKSOWA OFERTA
OPRACOWANIE ETYKIETY WYROBU WRAZ Z WYKONANIEM BADAŃ WARTOŚCI ODŻYWCZEJ
Nowe przepisy w zakresie znakowania żywności regulowane przez Rozporządzenie 1169/2011 z 25 października 2011 ujednolicają i upraszczają wymagania prawa żywnościowego UE. Ich celem jest zapewnienie, że etykieta będzie czytelna, a obowiązkowe informacje umożliwią konsumentowi dokonania świadomego wyboru podczas zakupu.
Rozporządzenie 1169/2011 jest rozbudowanym dokumentem, a nowe przepisy dotyczące znakowania produktów żywnościowych ciągle budzą wątpliwości wśród producentów.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów proponujemy kompleksowe rozwiązanie opracowania etykiety wyrobu gotowego wraz z wykonaniem badania wartości odżywczej analizatorem FoodScan. Etykiety wykonujemy w oparciu o specyfikacje produktu, surowców pomocniczych oraz badania mięs lub wyrobu gotowego. Klient otrzymuje od nas nie tylko etykietę z wartością odżywczą wyrobu gotowego, ale również informacje o parametrach chemicznych.